Käytännön vinkkejä ennen kulutusluoton hakemista

kulutusluoton hakemista

Oletko miettinyt hakevasi kulutusluottoa? Sen saamiselle on tiettyjä ehtoja. Kerromme seuraavassa, miten valmistaudut luottohakemuksen täyttämiseen ja mitä seikkoja sinun kannattaa ottaa huomioon luoton summan ja takaisinmaksuohjelman suhteen. Kulutusluotto on näppärä tapa paikata tilapäistä rahavajetta, ja voit toteuttaa sen avulla niin pieniä kuin suurempiakin unelmia, oli kyseessä sitten uusi vaate, ulkomaanmatka tai tärkeään tapahtumaan osallistuminen. Luottoon ei yleensä vaadita vakuuksia, mutta sinun on täytettävä tietyt edellytykset, jotta hakemuksesi hyväksyttäisiin. Tutustu seuraavassa yksityiskohtiin ja varmista onnistunut luottohakemus!

Mitä luoton hakijalta vaaditaan?

Kun olet päättänyt hakea kulutusluottoa, se käy todella helposti netin kautta. Täytät vain verkkohakemuksen ja klikkaat sen matkaan. Voit saada lainatarjouksia jo saman päivän aikana useilta palveluntarjoajilta ja pääset valitsemaan parhaat vaihtoehdot päältä. Luoton hakijana sinuun kohdistuu kuitenkin tietynlaisia vaatimuksia, joiden tulee täyttyä, jotta luotto voitaisiin myöntää. Kaikki lainantarjoajat edellyttävät hakijalta vähintään 18 vuoden ikää. Osalla yrityksistä ikäraja on enemmän kuin 18 vuotta. Tämä saattaa siis rajoittaa saatavillasi olevien lainatuotteiden määrää.

Sinulla tulee myös olla käytössäsi puhelin ja toimiva sähköpostiosoite, jotta sinuun voitaisiin ottaa yhteyttä luottoa ja hakemustasi koskevissa asioissa. Jos asut vakituisesti Suomessa, yksi luoton saamisen pääedellytyksistä täyttyy. Sinun tulee myös olla hoitanut raha-asiasi moitteettomasti eikä merkintöjä maksuhäiriöistä saa olla. Ne nimittäin kertovat lainanmyöntäjälle heikentyneestä takaisinmaksukyvystä  ja alentavat luottokelpoisuuttasi.

Mieti luoton summaa ja kokonaiskustannuksia etukäteen

Luotto koostuu lainattavasta summasta, korosta ja mahdollisista käsittelykuluista. Lainan kokonaiskustannuksiin vaikuttavat myös laina-aika ja takaisinmaksuaikataulu. Löydät varmasti eri vaihtoehdoista itsellesi parhaiten sopivan kokonaisuuden, mutta mieti kuitenkin jo etukäteen, miten paljon olet valmis maksamaan ja missä aikataulussa. Yleensä rivakka takaisinmaksuaikataulu pienentää lainan kokonaiskustannuksia. Suuremmilla lainasummilla on kuitenkin loogista, että takaisinmaksu jakautuu pidemmälle ajanjaksolle. Joissain tapauksissa rinnakkaishakijan mukana olo voi kasvattaa potentiaalisen myönnettävän luoton määrää.

Luoton lyhentämisen suhteen kannattaa myös ottaa huomioon, että suurin osa lainanmyöntäjistä edellyttää tietyn minimierän maksamista kuukausittain. Et voi siis välttämättä soveltaa “maksan kun jaksan” -periaatetta, sillä minimisumman laiminlyöminen johtaa korkeampiin korkokuluihin ja käsittelymaksuihin sekä pahimmassa tapauksessa maksuhäiriömerkintään, joka kertoo luoton takaisinmaksun laiminlyönnistä. Luottoa hakiessasi sinun on siis hyvä sitoutua noudattamaan maksusuunnitelmaa poikkeuksetta. Jos huomaat maksukyvyssäsi muutoksia takaisinmaksun aikana, voit ottaa yhteyttä luotonantajaan neuvotellaksesi uudesta maksuohjelmasta. Tällaisessa tilanteessa on aina parempi ottaa rehellisesti yhteyttä luoton tarjoajaan ja sopia molempia osapuolia hyödyttävästä ratkaisusta.

Hae kulutusluotto helposti netistä

Kun olet miettinyt asian valmiiksi, voit aloittaa hakemuksen täyttämisen. Kaikki käy netissä helposti muutamalla klikkauksella. Täytät vain tarvittavat tiedot annettuihin kenttiin ja lähetät hakemuksen matkaan. Sitten voitkin keskittyä olennaiseen eli elämästä nauttimiseen sillä välin kuin odottelet luotonmyöntäjien tarjouksia. Kun olet saanut tarjoukset, voit tutustua niiden yksityiskohtiin ja ehtoihin. Luottoja on hyvä vertailla, jotta saisit ehdoiltaan parhaan vaihtoehdon käyttöösi. Kun olet hyväksynyt tarjouksen, kaikki sujuu edelleen hyvin jouhevasti. Monet yritykset tarjoavat nopeat rahansiirrot, joten saatat päästä nauttimaan myönnetyistä rahoista jo seuraavana arkipäivänä.

Jotkut kulutusluotot ovat nostettavissa myös osissa, eli sinun ei välttämättä tarvitse nostaa koko luoton summaa kerrallaan. Joissain tapauksissa kulutusluottohakemus voidaan kuitenkin myös hylätä. Tällainen tilanne voi syntyä, jos sinulla on maksuhäiriömerkintä luottorekisterissä. Se on yleensä voimassa noin 2–3 vuoden ajan. Jos tilanne on ajankohtainen, sinun kannattaakin keskittyä laittamaan raha-asiasi kuntoon ja hakea kulutusluottoa vasta maksuhäiriömerkinnän poistuttua. Kulutusluotto on yleensä ottaen suositeltava ja joustava tapa vastata tilapäisiin rahavajeisiin. Kun tiedät, että rahaa on taas pian luvassa palkkapäivän lähestyessä, täytä hakemus netissä äkillisen tarpeen yllättäessä ja maksa lainasi takaisin ajallaan. Näin turvaat itsellesi hyvän lainakokemuksen ja parhaat mahdollisuudet niihin myös jatkossa. Täytä heti yksinkertainen hakemus ja hae lainaa!

Leave a Reply

Your email address will not be published.