Hae kulutusluottoa meiltä – saat lainapäätöksen heti!

Löydä parhaat kulutusluotot yhdellä hakemuksella!

Lainasumma
Laina-aika

Kuukausierä*
191€
Korot & kulut*
14 380€

Parhaat kulutusluottotarjoukset heti

Saat kulutusluoton tilillesi jopa samana päivänä.

Vertaa ja löydä paras kulutusluotto

Täytä yksi kulutusluottohakemus ja saa tarjouksia jopa 32 pankilta ja lainantarjoajalta.

Luotettava lainanvälittäjä

Lainanhakupalvelu, johon voi luottaa – jo yli 58 000 tyytyväistä asiakasta.

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ – 60000€.

Kulutusluotto

Kulutusluoton hakeminen on tehty helpommaksi kuin uskallat unelmoida – kaikki tapahtuu kätevästi suoraan kotisohvaltasi käsin.

Kulutusluotosta helpotusta arkeen

Lähes kaikilla tulee elämässä vastaan tilanteita, joissa käteisvaroja kannattaa kasvattaa ylimääräisellä vararahastolla.

Syynä voi olla esimerkiksi auton hankinta, lomamatkan kustantaminen tai vaikkapa kallis hammaslääkärilasku.

Monet pankit ja rahalaitokset tarjoavat kulutusluottoja, jotka ovat näppärä ja nopea tapa lisätä käyttövaroja ja toteuttaa tarvittavat hankinnat. Avaamme seuraavassa kulutusluottojen kiinnostavaa maailmaa.

Tutustu aiheeseen ja mieti, olisiko kulutusluotto myös sinulle oikea ratkaisu.

Omat mahdollisuutesi kartoittamalla osaat tarttua oikeisiin tarjouksiin ja välttää samalla turhat riskit ja sudenkuopat. Tarvittaessa löydät meiltä lainaa heti!

Hae joustoa talouteesi

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto tarkoittaa kulutukseen otettavaa luottoa, joka ei edellytä vakuuksia tai takaajia.

Toisin kuin vakuudelliset lainat, kulutusluotot eivät siis vaadi omaisuutta lainan pantiksi. Kulutusluottoja ovat esimerkiksi pikavipit, käyttöluotot, joustoluotot ja myös kauppojen osamaksusopimukset.

Niitä kutsutaan myös nimellä vakuudettomat lainat.

Monet pankit ja rahoituslaitokset myöntävät sekä perinteisiä vakuudellisia lainoja että kulutusluottoja. Niissä on kuitenkin muutamia olennaisia eroja. Kulutusluotoissa on yleensä pitkäaikaisia ja vakuudellisia pankkilainoja korkeampi korko.

Toisaalta niiden saaminen on käytännössä huomattavasti helpompaa, sillä vakuuksia tai lainan takaajia ei tarvita. Olennaiseksi luoton myöntämiselle nouseekin lainanhakijan taloudellinen tilanne ja takaisinmaksukyky.

Vakuudeton kulutusluotto voi olla jopa 60 000 euroa

Kulutusluotot ovat nykyisin kaikkien helposti saatavilla netissä. Hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin, ja kulutusluotto voi parhaassa tapauksessa olla pankkitilillä jo saman päivän aikana.

Jos mietit kulutusluoton hakemista, sinun kannattaa varmistaa, että täytät tietyt perusehdot, ennen kuin alat täyttää hakemuslomaketta.

Useimmat lainanmyöntäjät edellyttävät, että olet täyttänyt 18 vuotta, sinulla on vakituinen osoite Suomessa ja olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti. Myös säännöllisiä tuloja edellytetään luoton takaisinmaksun takeeksi.

Jotta luottohakemuksesi voitaisiin käsitellä, sinulla tulee olla myös toimiva sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Kaikkia tarvittavia tietoja kysytään hakemuslomakkeessa. Jos lainanmyöntäjä tarvitsee jatkossa lisätietoja, sinuun voidaan helposti ottaa yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse.

Hakemuksen täytettyäsi voitkin keskittyä olennaiseen, eli odottelemaan eri pankkien ja rahoituslaitosten kiinnostavia kulutusluotto tarjouksia. Vältät fyysiseen asiointiin liittyvän ajanhukan ja logistiikan, kun täytät hakemuksen netissä.

Siten saat tarjoukset sähköisesti ja voit tutustua niihin kaikessa rauhassa silloin kun sinulle parhaiten sopii.

Kulutusluotto vertailu on hyvä tehdä ajan kanssa

 

Kun olet saanut eri lainanmyöntäjiltä kiinnostavia tarjouksia, sinun kannattaa tutustua niihin huolellisesti. Korko on toki kiinnostavin tekijä, joka määrittää pitkälti, kuinka suuriksi kulutusluoton kokonaiskustannukset kasvavat. Luoton määrään saattavat vaikuttaa myös muut tekijät.

Tarkista lisäksi, liittyykö luottoon erilaisia hallinnointikuluja, laskutuslisiä ja toimistomaksuja. Niistä saattaa aikojen kuluessa kertyä sievoisia summia, jotka voit helposti välttää valitsemalla kulurakenteeltaan erilaisen luoton.

Myös takaisinmaksusuunnitelmissa voi olla eroja. Useimmat lainanmyöntäjät mahdollistavat luoton takaisinmaksun koska vain, mutta varmista kuitenkin, ettei maksuohjelmasta poikkeamiseen liity erillisiä lisäkuluja, vaikka se olisi positiivista.

Ota huomioon, että todella tiukan takaisinmaksusuunnitelman valitessasi maksat luonnollisesti vähemmän korkoa, mutta takaisinmaksukykysi heikentyy pienistäkin heilahteluista taloudellisesssa tilanteessasi. Valitse siis mieluummin takaisinmaksuohjelma, jota pystyt noudattamaan pienistä henkilökohtaisen tilanteesi muutoksista huolimatta.

Takaisinmaksusuunnitelma on tiedossasi jo luottoa ottaessasi. Suhtaudu siis siihen ja omiin raha-asioihisi realistisesti. Ota kulutusluotto vain jos tiedät voivasi varmasti maksaa sen takaisin.

Eri tyyppiset kulutusluotot

Kulutusluotot jaetaan kertaluottoihin ja joustoluottoihin. Kertaluotto myönnetään nimensä mukaisesti vain kerran. Kun se on kulutettu loppuun, se maksetaan takaisin suunnitelman mukaisesti. Kun rahantarvetta syntyy uudelleen, kertaluottoa on haettava uudestaan tavallisen hakemusprosessin puitteissa. Edellytykset sen saamiseksi ovat luonnollisesti parhaimmillaan, jos olet hoitanut edellisen luoton takaisinmaksun suunnitelman mukaisesti ja ongelmitta.

Jos taas tarvitset lisää käyttövaroja tasaisin väliajoin, sinun kannattaa harkita joustoluoton ottamista. Joustoluottoa voi käyttää koko lainasumman verran tai osissa. Kun lyhennät joustoluottoa, sitä vapautuu uudelleen käytettäväksi luottorajaan saakka. Monet luottokortit toimivat juuri tällä periaatteella. Kulutusluotto avautuu siis uudelleen käyttöösi, kun olet lyhentänyt sen kokonaan tai osittain, kuitenkin korkeintaan luottorajaan saakka.

Harkitse kulutusluoton ottamista ja punnitse eri vaihtoehtoja

On tärkeää, että valitset itsellesi parhaiten sopivan ja luontevalta tuntuvan vaihtoehdon ja sitoudut noudattamaan maksusuunnitelmaa. Kulutusluotto on nykyisin niin helppo hakea ja saada, että joskus omaa maksukykyä ja luottokelpoisuutta ei tule sen kummemmin mietittyä. Asialle kannattaa kuitenkin uhrata ajatus jos toinenkin. Ota kulutusluotto vain, jos tiedät varmasti pystyväsi maksamaan sen takaisin.

Jos haet suurta luottosummaa, mieti myös, olisiko sinulla mahdollista löytää vakuus tai takaaja lainallesi. Tällöin saatat päästä nauttimaan myös edullisemmasta korosta. Ylivelkaantuminen ei ole hauskaa eikä kannattavaa. Vaikka taloudellinen tilanteesi olisi vakaa ja pystyisit selviytymään luoton kustannuksista kaikella kunnialla, lainojen kulut kannattaa joka tapauksessa yrittää pitää mahdollisimman pieninä.

Esteet kulutusluoton saamiselle

Luottokelpoisuudestasi ja mahdollisuudestasi saada kulutusluotto päättää viime kädessä lainanmyöntäjä. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi hakemaasi pienemmän lainasumman myöntämistä tai luoton eväämistä kokonaan. Joskus rinnakkaishakijan mukana olo voi luoda paremmat edellytykset suuremman luottosumman myöntämiselle.

Raha-asioiden hoitaminen moitteettomasti tarkoittaa käytännössä sitä, ettei sinulla ole maksuhäiriömerkintää luottotietorekisterissä. Yksi selkeä syy kulutusluottohakemuksen hylkäämiselle on maksuhäiriömerkintä. Lähes kaikki lainanmyöntäjät pitävät luottotietojen menettämistä perusteena lainahakemuksen hylkäämiselle. Sinun kannattaakin hoitaa raha-asiasi moitteettomasti perusarjessa – samalla vältät kaikki turhat kulut, kuten myöhästymismaksut ja viivästyskorot sekä sen ikävimmän eli merkinnän maksuhäiriöstä.