Mitä eroa on vakuudettomilla lainoilla ja lainoilla ilman vakuuksia?

 

Lainaa ottaessasi sitä usein pohtii, millainen olisi paras mahdollinen laina. Siksi on hyvä tietää erilaisista lainatyypeistä. Kaksi päinvastaista lainatyyppiä ovat vakuudeton laina ja vakuudellinen laina. Tässä postauksessa käymme läpi näiden kahden eroavaisuudet.

Vakuudelliset lainat

Vakuudelliset lainat ovat lainoja, joiden saamiseksi sinulla on oltava kiinteää omaisuutta vakuutena tai toinen henkilö takaajana lainallesi. Näillä taataan, että laina saadaan maksetuksi, mikäli rahat eivät riitä. Tämä siis tarkoittaa, että sinulla on oltava jotain vakuudeksi kelpaavaa, jotta lainan voi ylipäätään edes saada. Toisaalta vakuudelliset lainat ovat usein hieman vakuudettomia alempikorkoisia.

Vakuudettomat lainat

Vakuudettomat lainat ovat lainoja, jotka saat ilman, että asetat mitään vakuudeksi lainan saamista varten. Vakuudettomien lainojen etuna on vakuudettomuuden luoman helppouden lisäksi myös niiden nopeus. Vakuudettomia lainoja on mahdollista hakea netistä eri pankkien ja lainanvälityssivustojen kuten Suomilainaa-palvelun kautta. Vakuudettomat lainat asiakas saa tililleen parhaimmillaan jopa samana päivänä.

Vakuudettomien lainojen heikkoutena ovat usein kuitenkin vakuudellisia lainoja hieman korkeammat korot. Tämän takia on suositeltavaa laskea lainalaskurillamme, kuinka paljon kuukausittainen lainakorko tulee olemaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.