Miten saat luottosi hallintaan?

Miten saat luottosi hallintaan?

Pikavippien, joustoluottojen ja kulutusluottojen ja muiden lainojen hakeminen netissä on tehty hyvin helpoksi. Lainasummasta riippuen pelkkä tekstarikin saattaa riittää antamaan pankkitilillesi lisää katetta. Asiassa on sekä hyviä että huonoja puolia.

Kun rahaa on saatava nopeasti, tulee harvemmin mietittyä luoton kokonaiskustannuksia tai takaisinmaksusuunnitelmaa. Realiteetit paljastuvat yleensä vasta siinä vaiheessa, kun laskuja ja maksumuistutuksia alkaa tippua postilaatikosta. Jos pieniä luottoja on monia, niiden kokonaiskustannukset saattavat kasvaa ajan kuluessa eksponentiaalisesti yhteen suurempaan lainaan nähden.

Jos satut lisäksi unohtamaan yhden maksueristä, kyseisen luoton kustannukset kohoavat helposti pilviin ja rasittavat talouttasi entisestään. Tilanteeseen on kuitenkin olemassa looginen ratkaisu, joten valoa on näkyvissä tunnelin päässä.

Kerromme seuraavassa, miksi lainojen yhdistäminen kannattaa ja miksi siihen on hyvä ryhtyä heti, kun ymmärrät joutuneesi tilanteeseen, jossa maksat paljon turhia kuluja.

Älä maksa turhaan korkeampaa korkoa

Pienissä lainasummissa on yleisesti ottaen suhteessa korkeampi korkotaso ja raskaampi kulurakenne kuin suuremmissa ja pidempiaikaisissa lainoissa. Jos sinulla on useita pienempiä lainoja, maksat niistä yhteensä todellisuudessa korkeampaa korkoa kuin yhdestä lainasta, joka vastaa lainojen kokonaissummaa.

Lainat on siis järkevää yhdistää yhdeksi lainaksi, jossa on suhteessa huokeampi korko. Miksi maksaisit turhaan erillisiä korkokuluja, kun voit saada yhden edullisemman tarjouksen?

Käytännössä lainojen yhdistäminen tarkoittaa sitä, että kaikki ottamasi pienet lainat maksetaan pois uuden lainan summalla. Kätevää, vai mitä? Et siis enää joudu pitämään kirjaa tai pysymään kärryillä useista maksueristä, laskutuslisistä, käsittelykuluista, myöhästymismaksuista ja viivästyskoroista.

Voit aloittaa taloustilanteesi ryhdistämisen puhtaalta pöydältä ja saada raha-asiasi hallintaan vain yhtä takaisinmaksusuunnitelmaa noudattamalla.

Vältä turhat kulut

Usea yksittäinen laina tarkoittaa useita yksittäisiä kuluja. Pieniin luottoihin liittyy monesti erilaisia käsittelymaksuja ja laskutuslisiä, joita et voi välttää, ellet maksa koko lainasummaa heti takaisin.

Jos olet lisäksi arvioinut maksukykyäsi yläkanttiin luottoja ottaessasi, voit olla tilanteessa, jossa viivästymisestä johtuvat korot ja maksut saattavat rasittaa talouttasi entistä enemmän. Silloin on riskinä, että joudut noidankehään, jossa kulut alkavat nousta eksponentiaalisesti maksukykysi pysyessä ennallaan.

Voit kuitenkin välttää turhat kulut ja niiden kasautumisen yhdistämällä useat eri luotot yhdeksi kokonaisuudeksi. Tällöin tiedät tarkalleen, mitä kuluja lainaasi liittyy ja saat myös selkeämmän kokonaiskuvan takaisinmaksukyvystäsi. Jos huomaat tilanteessasi muutoksia, voit ottaa suoraan yhteyttä yhteen lainanmyöntäjään ja neuvotella asiasta. Et siis joudu enää pallottelemaan useiden lainanmyöntäjien ja luottojen välillä.

Jo asioiden selkeytyminen tuo elämääsi seesteisyyttä, oli lainasumma minkä kokoinen tahansa. Teet samalla myös henkisen päätöksen saattaa raha-asiasi parempaan tilaan, joten voit keskittyä myös muihin elämän osa-alueisiin taloudellisen tilanteen viemättä kaikkea energiaasi.

Mistä tiedän, että lainani voidaan yhdistää?

Lainojen yhdistämistä koskevat samat säännöt kuin muitakin luottoja. Sinun tulee olla hoitanut raha-asiasi moitteettomasti eikä sinulla saa olla merkintää maksuhäiriöstä. Joissain tapauksissa takaajan tai rinnakkaishakijan mukana olo voi lisätä mahdollisuuksiasi yhdistää lainat.

Esimerkiksi silloin, kun pienistä lainoista muodostuva kokonaissumma on suurempi kuin sinulle luottokelpoisuutesi perusteella myönnettävä laina, taloudellisesta lisätuesta voi olla hyötyä. Olet kuitenkin itse aina ensisijaisesti vastuussa lainan takaisin maksamisesta.

Koska lainojen yhdistäminen edellyttää, että olet hoitanut raha-asiasi huolellisesti, sinun kannattaa toimia heti, kun huomaat taloudellisen tilanteesi kuumentuvan.

Kun laskuja alkaa tulvia sellaista vauhtia, että aikataulun mukainen takaisinmaksu ei kuulosta realistiselta tai olet jo hypännyt muutaman maksuerän yli, aloita välittömästi toimenpiteet lainojen yhdistämiseksi.

Mitä nopeammin pääset eroon kaikista turhista kuluista ja viivästyskorkojen sekä maksuhäiriön riskistä, sitä miellyttävämpi kokemus uudenkin lainan takaisin maksaminen on.

Hae lainojen yhdistämistä helposti netissä

Lainojen yhdistämistä voi hakea kätevästi nettihakemuksella. Täytät vain vaadittavat tiedot ja jäät odottelemaan lainatarjouksia eri lainanmyöntäjiltä. Jos luottokelpoisuutesi arvioidaan riittäväksi, saat tarjouksia ja voit valita niistä itsellesi parhaiten sopivan.

Huomaa, että maksusuunnitelmissa, koroissa ja lainan kulurakenteessa voi olla eroja. Tutustu siis saamiisi tarjouksiin huolella ja valitse niistä se, johon koet todella voivasi sitoutua. Lainojen yhdistäminen on monelle tietoinen päätös laittaa raha-asiat hallintaan ja vähentää arkielämän stressiä lisäävää taloudellista painetta.

Ota siis heti askel kohti seesteisempää tulevaisuutta ja yhdistä lainasi jo tänään!