Pohdittavaa ennen vakuudettoman lainan ottamista

 

Onko edessäsi vakuudettoman lainan ottaminen ensimmäistä kertaa? Vai menikö viime kerralla metsään ja nyt haluat harkita tarkkaan ja verailla ennen lainan ottamista? Olipa syy lainan ottamisen harkitsemiseen mikä tahansa, jokaisen on hyvä kysyä itseltään seuraavia kysymyksiä ennen vakuudettoman lainan ottamista.

Miksi haluan lainata rahaa?

Ennen lainan ottamista on hyvä kysyä itseltään, mitä varten lainaa ollaan ottamassa. On tärkeää perustella itselleen, että kyseessä on oikeasti tarpeeseen tuleva laina eikä vain mukava turhanpäiväinen lisäraha, joka on vaikea maksaa pois.

Kuinka paljon aion lainata?

On hyvä pohtia etukäteen, kuinka paljon rahaa tulet lainaamaan. Kun olet päättynyt lainasumman, on helpompi pystyä pitäytymään sellaisissa rajoissa, joissa et mene yli rajan, jonka pystyt maksamaan.

Mistä minun pitäisi hakea lainaa?

Kun vaihtoehtoja on monia, voi olla vaikea hahmottaa, mistä lainaa kannattaa hakea. Sitä varten sinulla on Suomilainaa, joka löytää laajan kattauksen markkinoiden parhampia lainoja sinulle. Näin sinun ei tarvitse käydä läpi itse kaikkia mahdollisia pankkeja ja lainantarjoajia löytääksesi juuri sinulle sopivan lainantarjoajan.

Miten voin valmistautua etukäteen?

Ennen lainan ottamista tulee pohtia ensinnäkin täyttyvätkö kaikki ehdot lainan saamiselle (ikä, vakituinen tulonlähde ja asuinpaikka eikä maksuhäiriömerkintöjä) sekä millaisissa erissä ja takaisinmaksuajassa olet valmis maksamaan lainan korkoineen takaisin.

Millaista lainaa olet etsimässä?

On myös tärkeää kartoittaa, millaista lainaa on tarkalleen etsimässä. Siksi sinun tuleekin kysyä itseltäsi onko tarpeesi kenties pienlaina, hieman isompi joustoluotto vaiko esimerkiksi lainojen yhdistämistä varten tarvittava suurempi kulutusluotto.

Nyt tiedät, mitä pitää mielessä ennen lainan ottamista. Mikäli eri lainamuodot tai nettilainat ylipäätään kuitenkin vielä askarruttavat, voit lukea lisää näistä ja hakea itse lainaa Suomilainaa-sivuiltamme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.