Syitä kulutusluottohakemuksen hylkäämiseen

hylkäämiseen
Kulutusluotto on monelle hyvä ratkaisu tilapäisen rahantarpeen kattamiseen. Oli kyseessä sitten lomamatka, uusi televisio, hammaslääkärikäynti tai muu äkillinen meno, ylimääräinen rahavarasto voi avata kiinnostavia mahdollisuuksia. Lainaa ja luottoa hakiessasi sinun on kuitenkin hyvä miettiä myös takaisinmaksukykyäsi.Jos sinulla on tapana hoitaa raha-asiasi huolellisesti, esteitä kulutusluoton saamiselle ei pitäisi syntyä. Joissain tapauksissa hakemuksesi voidaan kuitenkin hylätä. Tutustu alla tarkemmin aiheeseen ja mieti, onko luoton hakeminen sinulle sopiva ratkaisu.

Laita yhteystietosi kuntoon ennen lainahakemuksen aloittamista

Perusedellytys luoton hakemiselle on, että sinuun voidaan ottaa yhteyttä tarjouksien ja muiden luottoa koskevien asioiden tiimoilta. Varmista siis, että käytössäsi on puhelinnumero ja toimiva sähköpostiosoite.Kun yhteystiedot ovat kunnossa, lainanmyöntäjien kiinnostavimmat tarjoukset löytävät varmasti perille oikeaan osoitteeseen ja pääset tutustumaan niihin mahdollisimman nopeasti.

Lainanmyöntäjillä on tiettyjä hakijoita koskevia ehtoja

Lainaa ja joustoluottoa on nykyisin helppoa hakea suoraan netissä. Kaikki käy vaivattomasti, ja voit saada rahat tilillesi hyvinkin nopeassa ajassa, jos hakemuksesi hyväksytään. Prosessista on tehty erittäin sujuva ja nopea, ja yleensä saat vastauksen tuossa tuokiossa. Kulutusluottohakemus voidaan kuitenkin hylätä, jos tietyt hakijoita koskevat ehdot eivät täyty. Suurin osa lainanmyöntäjistä edellyttää, että hakija asuu vakituisesti Suomessa.Luoton hakemiselle on myös ikäraja, joka vaihtelee eri lainanantajilla. Pääsääntönä ja vähimmäisedellytyksenä on täysi-ikäisyys, mutta lainanmyöntäjästä riippuen minimi-ikä voi olla myös enemmän kuin 18 vuotta.Jos siis olet alaikäinen ja haaveilet vippirahastosta esimerkiksi mopon hankintaan, sinun kannattaa mieluummin laittaa rahaa säästöön ja harkita luoton hakemista vasta täysi-ikäisenä. Kaikki kunnossa tähän asti? Tutustu alla muihin edellytyksiin, joiden täyttyessä on todennäköistä, että lainahakemuksesi hyväksytään.

Raha-asioiden hoitaminen moitteettomasti kannattaa

Kulutusluottoa hakiessasi sinun on hyvä miettiä etukäteen omaa takaisinmaksukykyäsi. Jos paikkaat tilapäistä lovea kukkarossasi ja tiedät, että rahaa on jälleen saatavilla palkkapäivänä, syytä huoleen ei ole. Jos tulosi ovat epäsäännölliset etkä ole varma, pystytkö maksamaan hakemaasi luottoa takaisin, sinun kannattaa miettiä muita vaihtoehtoja.Yksi luoton myöntämisen potentiaalisista esteistä on maksuhäiriömerkintä luottotiedoissasi. Jos sinulla on ollut vaikeuksia maksaa aiempia lainoja tai luottoja takaisin, siitä jää merkintä luottotietorekisteriin. Useimmat lainanmyöntäjät pitävät luottotietomerkintää esteenä kulutusluottohakemuksen hyväksymiselle. Merkintä kertoo, ettei takaisinmaksukykyäsi voida taata.Jos siis haluat varmistua hyvistä edellytyksistä luottohakemuksen hyväksymiselle, varmista, ettei luottotiedoissasi ole merkintää maksuhäiriöstä. Maksuhäiriömerkintä säilyy rekisterissä noin 2–3 vuotta, ja uusi merkintä aloittaa ajanjakson uudelleen. Raha-asiat on siis syytä hoitaa huolellisesti, jotta voisit luoda parhaat edellytykset laina- ja luottohakemusten hyväksymiselle.

Täytä hakemus huolellisesti

Netissä täytettävät hakemuslomakkeet ovat käyttäjäystävällisiä. Muista kuitenkin täyttää ne huolellisesti, jotta loisit parhaat edellytykset hakemuksesi hyväksymiselle. Puutteellisesti täytetty hakemus voi olla syy hylkäämiselle.Jos kuitenkin olet jättänyt pyydetyt yhteystiedot, lainanmyöntäjät voivat ottaa sinuun yhteyttä ja pyytää lisätietoja, joita saatetaan tarvita hakemuksesi käsittelyyn. Pysy siis tavoitettavissa hakemuksen lähetettyäsi.Mieti myös hakemaasi lainasummaa: jos tulosi ovat pienet tai epäsäännölliset ja haettu kulutusluotto suuri, lainanmyöntäjä saattaa arvioida takaisinmaksukykysi liian alhaiseksi ja hylätä hakemuksesi. Joissain tapauksissa voit hakea luottoa myös rinnakkaishakijan kanssa. Silloin myönnettävä luottosumma saattaa kasvaa suuremmaksi kuin mitä sinulle olisi myönnetty, jos olisit hakenut kulutusluottoa yksin.

Onnistunut kulutusluottohakemus pähkinänkuoressa

Tulosta tuottava hakemusprosessi on itse asiassa hyvin yksinkertainen: täytä hakemus huolellisesti ja vastaa rehellisesti kaikkiin kysyttyihin tietoihin. Mieti myös hakemaasi lainasummaa suhteutettuna takaisinmaksukykyysi.Mitä realistisempi arviosi takaisinmaksukyvystä on, sitä suurempi on myös luoton myöntämisen todennäköisyys. Jos olet täysi-ikäinen ja olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti eikä sinulla ole luottotiedoissasi merkintää maksuhäiriöistä, mahdollisuutesi saada kulutusluotto ovat parhaimmillaan.Joissain tapauksissa kuitenkin yllättävätkin tekijät voivat muodostua esteeksi luoton saamiselle. Jos sinulla ei ole virallista osoitetta Suomessa, kotimaiset lainanantajat eivät yleensä voi myöntää luottoa, vaikka täyttäisitkin luoton saamisen edellytykset muilta osin.Tutustu siis huolellisesti luoton saamisen ehtoihin. Vaikka olisit epävarma luottokelpoisuudestasi, sinun kannattaa täyttää lainahakemus netissä ja tutustua eri lainanantajien mahdollisiin tarjouksiin. Jos luottotiedoissasi on nyt merkintä, hakemusprosessi kannattaa aloittaa uudelleen, kun maksuhäiriö on poistunut rekisteristä. Tämä vie yleensä muutaman vuoden ajan. Kun hoidat jatkossakin raha-asiasi huolellisesti, siitä ei enää muodostu estettä luoton saamiselle.