Vakuudettomien luottojen yhdistäminen yhdeksi lainaksi

Vakuudettomien luottojen yhdistäminen yhdeksi lainaksi

Erilaiset kulutusluotot, joustoluotot ja pikavipit ovat käytännöllisiä ratkaisuja, kun tilapäinen rahantarve yllättää. Aina luottoa ottaessa ei kuitenkaan tule tarkemmin mietittyä sen korkotasoa, kulurakennetta ja luoton määrää kasvattavia ns. piilokuluja, jotka saattavat kasvattaa kuukausieriä odotettua suuremmiksi.

Kun tähän lisätään, että saatoit ottaa luottoa monissa eri tilanteissa asiaa sen enempää harkitsematta ja takaisinmaksukykyäsi miettimättä, saatat olla tilanteessa, jossa erilaisista pienistä lainasummista on kasvanut suuri kuukausittainen maksuerä. Jos mietit, miten voisit optimoida tilanteesi, lainojen yhdistäminen on hyvä keino tuoda asiaan selkeyttä.

Lainojen yhdistäminen pienentää lainojen kokonaiskustannusta

Kun yhdistät useat vakuudettomat luotot yhdeksi lainaksi, pääset nauttimaan useista hyödyistä. Yleensä ottaen pienien lainojen korot ovat suhteellisesti korkeammat kuin suurten lainojen. Tämä tarkoittaa, että maksat korkokuluja kymmenestä 200 euron lainasta yleensä enemmän kuin yhdestä 2 000 euron lainasta.

Lisäksi pieniin lainoihin voi myös liittyä erilaisia käsittelymaksuja ja toimistokuluja. Jos olet sattunut unohtamaan yhdenkin lainan maksuerän tai sinulla ei ole ollut eräpäivänä varoja sen maksamiseen, lainan kulut ovat voineet kasvaa entistä suuremmiksi. Useiden luottojen hoitaminen tuo siis ylimääräistä rahallista painetta ja turhia kustannuksia, joista voit päästä eroon lainat yhdistämällä.

Yhdistämisen etuina on, että tunnet uuden lainasi kustannukset tarkalleen, et maksa enää turhasta ja pystyt seuraamaan tilanteen kehitystä selkeästi. Pääset eroon lasku- ja korkorumbasta ja voit keskittyä olennaiseen. Energiaa vapautuu muuhun elämään, ja raha-asiat ovat helpommin hallittavissa yhdellä katsauksella.

Tee lainan hallinnoinnista selkeää ja vaivatonta

Useat maksuerät, eräpäivät, muistutukset ja laskut voivat aiheuttaa pienen kaaoksen tunteen. Sinun voi olla vaikeaa pysyä ajan tasalla maksetuista ja maksamattomista kuukausieristä.

Kun yhdistät vakuudettomat lainat yhdeksi kokonaisuudeksi, pääset eroon turhista kustannuksista ja saat lainan hoitoon huomattavasti selkeyttä ja täsmällisyyttä. Useiden velkojien, laskujen, papereiden ja sähköpostien sijaan olet vastedes yhteydessä vain yhteen lainanantajaan. Lainan maksusuunnitelma on sovittu sinun kanssasi, ja pystyt hahmottamaan kokonaisuutta huomattavasti aiempaa helpommin.

Voit hakea lainojen yhdistämistä helposti ja vaivattomasti suoraan netissä. Kun saat lainatarjouksia eri luotonantajilta, voit valita niistä itsellesi parhaiten soveltuvan. Lainojen yhdistäminen tarkoittaa käytännössä sitä, että aiemmat pienet luottosi ja lainasi maksetaan takaisin ja korvataan yhdellä lainalla, jonka korko ja kokonaiskustannukset ovat yleensä pieniä lainoja huokeammat.

Pääset siis hyötymään selkeästä kokonaisuudesta ja minimoiduista kustannuksista, mitä tulee erilaisin hallinnointikuluihin ja -lisiin.

Toimi heti vakuudettomien luottojen erääntyessä

Vanha sananlasku kertoo, että aika on rahaa – ja se pitää erityisen hyvin paikkansa tässä tilanteessa. Maltti on toki joissain tilanteissa valttia, mutta maksuhäiriömerkinnän lähestyessä nopea toiminta kannattaa.

Jos huomaat maksukykysi heikentyneen ja useiden pienien vakuudettomien lainojen kulujen kasvavan nopeaan tahtiin, aloita heti toimet lainojen yhdistämiseksi. Yhdistettyä lainaa koskevat nimittäin samat säännöt kuin muitakin kulutusluottoja: jos maksuhäiriö on ehtinyt syntyä, siitä voi muodostua este lainojen yhdistämiselle. Aktiivisuus palkitaan, joten toimi heti, kun huomaat lainojen kustannusten kasvaneen kohtuuttoman suuriksi.

Ota kuitenkin aina rohkeasti yhteyttä eri lainanmyöntäjiin täyttämällä lainahakemus heti netissä. Joskus takaajista tai rinnakkaishakijasta voi olla hyötyä uuden lainatarjouksen saamiseen.

Joka tapauksessa tuot samalla elämääsi lisää selkeyttä ja raha-asioihisi hallinnan tunteen. Lainatarjouksen hyväksyttyäsi voit alkaa maksaa yhdistettyä lainaa takaisin uuden maksusuunnitelman puitteissa. Voit unohtaa useat päällekkäiset kulut jakeskittyä olennaiseen. Kun tavoitteesi on ottaa raha-asiat jälleen haltuun, lainojen yhdistämisestä on varmasti hyötyä. Tutustu siis tarjouksiin ja tee päätös seesteisemmän tulevaisuuden puolesta.